Èxit en el Cafè científic sobre Etnobotànica

El passat dijous 13 de març, la Lisette Vall, membre de Llavors a Grapats, va participar en el segon cafè científic d’enguany, a ca l’Estruch de Sabadell. En aquesta ocasió presentant l’estudi etnobotànic realitzat a zona de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i presentat l’any 2011 com a tesina. En la trobada del passat dijous, organitzada per la Ruda, es va poder observar com l’etnobotànica gaudeix d’un bon estat de salut ja que els participants en la xerrada-debat fóren molt nombrosos, una seixantena de persones.

En el treball presentat es van catalogar un total de 131 espècies de plantes usades tradicionalment amb aplicacions sobretot medicinals i culinàries. L’estudi es va elaborar a partir d’entrevistes realitzades a informants de diversos municipis de l’entorn del parc natural. La ponent va destacar la importància del valor recopil·lar els sabers tradicionals associats a les plantes, així com del seu ús racional (i del cultiu) com a estratègia de conservació de la biodiversitat.

En la darrera part de la trobada la Lisette Vall va comentar els usos etnobotànics artribuïts a algunes plantes que els participants van poder tocar i olorar. En aquest darrer tram, els participants van poder compartir coneixements sobre els usos de les plantes, i cal destacar que es van fer aportacions molt valuoses sobre experiències i receptes amb plantes.

actualitzat: 20 març, 2014

Deixa un comentari

  • (no serà publicat)