Cursos i tallers per adults

Fent brotar horts, fent germinar balcons…

Des de Llavors a grapats oferim formació per a adults basada en la pràctica de l’horticultura amb els principis de l’agricultura ecològica.

Curs d’hort d’autosuficiència

Durada a determinar.

Aquest curs proporciona els coneixements bàsics necessaris per aprendre a cultivar un hort urbà i periurbà amb les tècniques i principis de l’agroecologia, per tal d’aconseguir ser més autosuficients en la nostra pròpia alimentació. Les sessions pràctiques es realitzen a l’hort del Rebrot.

Curs d’hort ecològic per a aturats

Abrera-20120920-01724

Teoria i pràctiques.   

50 hores.

Curs dirigit a persones que es troben a l’atur. És un primer apropament al treball de pagès amb criteris de producció ecològica. Basat en la teoria i la pràctica del conreu d’horta de primavera i/o de tardor. En el curs es tracten les diverses tècniques del conreu en ecològic i es treballa amb eines i maquinària agrícola bàsica.

Taller d’hort al balcó: Fent germinar balcons.

Teoria i pràctica

De 2 a 4 sessions de 2 hores.

L’hort en l’àmbit urbà és una forma d’experimentar amb el conreu de plantes destinades a l’alimentació i de millorar els nostres balcons i terrasses. Aquest taller teòric i pràctic es basa en l’aprenentatge i la preparació d’una taula de cultiu per a poder conrear diverses hortalisses de forma ecològica en terrasses i balcons.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Taller com extraure i guardar les pròpies llavor, i com dissenyar l’hort per collir llavors.

Teoria i pràctica

2 sessions de 2h.

Taller per a adults que tenen un hort urbà o periurbà i volen aprendre a conrear, collir i guardar les pròpies llavors. Es fa una introducció a la importància de conservar la biodiversitat de les llavors i es donen a conèixer diferents projectes a Catalunya. Els fruits i llavors han estat conreats al nostre hort ecològic a Castellar del Vallès.

424490_185985791554221_1209772346_n (1)

Cases d’oficis d’horticultura per a joves.

Formació teòrica i pràctica i treball.

 

La Casa d’Oficis va dirigida a joves en risc d’exclusió social i té l’objectiu de formar-los en l’ofici de pagès i pagesa a través de la vivència i l’experiència del conreu d’un hort productiu de superfície mitjana a través dels principis de l’agricultura ecològica. Inclou visites a finques productives en agricultura ecològica. Disseny i plantejament formatiu i laboral del programa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Taller de plantes medicinals i etnobotànica

Teoria, pràctica i sortida.

4 sessions de 2h.

Taller dirigit a totes aquelles persones que vulguin endinsar-se en la cultura popular al voltant de les plantes per tal de recuperar-ne algunes pràctiques i coneixements ancestrals. Inclou una sortida i diverses sessions pràctiques, d’elaboració de preparats medicinals i culinaris i de conreu de d’herbes remeieres.

17484_679299138762588_246616786_n

Sortides retrobant l’etnobotànica

Retrobant els sabers tradicionals associats a les plantes i els seus usos.

Visites a finques de producció ecològica

Lloc a concretar.

 

S’ofereixen sortides per a grups per donar a conèixer diferents projectes de producció ecològica i aprendre les pràctiques de treball del sòl, reg, control de plagues…

Sortida d’etnobotànica: plantes medicinals i culinàries.

Lloc a concretar.

1044585_679300125429156_1901758485_n

Sortida per entorns naturals dirigida a famílies i públic  en general per tal de conèixer quines plantes i com      s’han fet servir tradicionalment com a remeieres i      culinàries a les nostres zones properes. Possibilitat  d’incloure un petit taller per elaborar un preprarat  medicinal.

 

actualitzat: 03 març, 2014