Carregant esdeveniments

Segona edició del curs d’etnobotànica

  • quan: dj. 17 juliol 2014 @ - |
  • on: Can Capablanca | Comte Jofre, 30, Sabadell, Països Catalans 08205 Spain
  • contacte: Llavors a Grapats, llavorsagrapats@gmail.com

Vols conèixer tradicions populars en l’ús de les plantes remeieres i menjables? aprendre a fer licors, preprats i xarops amb herbes medicinals? t’agradaria conèixer i aprendre a cultivar les plantes que tens al teu entorn?.

El 19 de juny comença la segona edició del Curs d’Etnobotànica al Casal Can Capablanca de Sabadell. En aquest curs podràs viure l’experiència de treballar amb les plantes tal i com ho fèien les nostres àvies. Coneixeràs maneres de diferenciar, usar i cultivar algunes de les plantes de l’entorn proper més usades en la cultura popular local. Faràs preparats com xarops, infusions, la teva pròpia ratafia, olis de plantes i aprendràs a cultivar les teves plantes per ser una mica més autosuficient també en la salut. Inclou una sortida de reconeixement de plantes per la Vall d’Horta i s’aprendrà a cultivar algunes d’aquestes plantes.

Ja et pots inscriure a llavorsagrapats@gmail.com. Les places són limitades.

Preu: 40 €. Preu per socis: 30 €

Més informació:

Dijous 19 de juny de 18.30-20.30h.

Introducció a les herbes culinàries i medicinals de l’àrea mediterrània: plantes que tradicionalment tenen usos a la cuina i en l’autogestió de la salut. Elaboració d’alguns preprats i tast d’herbes comestibles.

Dissabte 5 de juliol de 10.30-13.30h.

Sortida a la Vall d’Horta (Sant Llorenç del Munt) per reconèixer les plantes remeieres i comestibles.

Dijous 10 juliol de 18.30-20.30h. 

Els licors d’herbes i plantes per tenir cura de la pell. Elaboració d’alguns licors tradicionals i de preprats per la pell.

Dijous 17 de juliol 18.30-20.30 h. Cultiu de les plantes medicinals. De llavor o d’esqueix? La importància d’introduïr biodiversitat a l’hort. Requeriments de cultiu i malalties. Preparació de purí d’ortigues, sembrar, repicar, trasplantar.

actualitzat: 25 gen., 2015

Deixa un comentari

  • (no serà publicat)