Qui som?

Llavors a grapats som un grup de persones que busquem transformar l’entorn mitjançant la formació i la conscienciació a través de cursos i tallers en diversos aspectes de l’agricultura ecològica (cursos d’horta per a adults i per a escoles, tallers sobre llavors i de temàtiques ambientals, dinamització de fires i mercats mitjançant tallers i xerrades).

Llavors a grapats neix de la trobada entre el món de les llavors tradicionals i el món de l’etnobotànica. La Verònica Miró va treballar diversos anys a la finca de les Refardes on produeixen llavors tradicionals de manera ecològica. La Lisette Vall ha estat fent i continua fent recerca en l’àmbit de l’etnobotànica especialment de la zona de Sant Llorenç del Munt. Les dues han fet el màster en Agricultura ecològica de la UB i han impartit cursos de formació en horticultura ecològica per a aturats, particulars i cases d’ofici d’horta. La Lirca López, que treballa en diversos projectes per impulsar la Sobirania Alimentària, participa en la coordinació i gestió de les activitats del grup.

El projecte inclou actualment altres persones (el Ricard Guiu i el Xavi Fontanet) que aporten la seva experiència i capacitats (Assessorament en finques agrícoles, hortícoles o hortofructícoles). El Ricard Guiu és pagès del Mas Lluerna i expert en bioconstrucció. El Xavi Fontanet és enginyer tècnic agrícola i ha treballat com a assessor a l’ADV de producció ecològica del Montsià i Baix Ebre.

Llavors a grapats treballem un hort ecològic, a Castellar del Vallès, d’on extraiem gran part dels materials per als tallers de llavors i plantes.

DSC_0269
actualitzat: 03 març, 2014