Tallers infantils

… Escampant llavors.

Amb els tallers que oferim volem generar estima i coneixement entorn els processos que es donen a la vida i a la natura, i que formen part de l’ofici de pagès.

Les llavors amb contes i jocs.

Taller a l’aula o en fires.

Destinat a nens i nenes de cicle infantil i mitjà.

Durada: 1h.

 
vero contes


Imagen 029

Descripció: Taller de descobriment de les llavors basat en l’experimentació amb els sentits i l’aprenentatge a través del joc i els contes. Es pot fer més llarg ampliant les activitats. Les llavors i els fruits són produïts de forma ecològica al nostre hort.

 

Les plantes màgiques

Taller a l’aula i/o sortida.

Destinat a: Cicle mitjà i superior

Durada: 1 – 2 h a concretar. Possibilitat de fer una excursió afegida en l’entorn proper.

bona4

Descipció: aquest taller pretén que els nens i nenes visquin una vivència relacionada amb els sentits (el tacte, l’olfacte, el gust i la vista) per poder conèixer la importància i els usos de les plantes a la nostra cultura. En aquest taller es fan diversos preparats medicinals. Hi ha la possibilitat de fer una sortida per conèixer les plantes que viuen aprop de l’escola. Taller amb material vegetal recol·lectat i/o cultivat als nostres horts.

 

Extracció de llavors

Taller a l’aula

Dirigit a: Cicle mitjà i superior. ESO.

Durada: 1 o 2 hores

Descripció: A partir d’un conte que introdueix la idea de llavor i la seva importància tant en el cicle de la planta, com en la conservació de la biodiversitat, es mostren varis fruits d’horta i els mateixos alumnes extrauen les llavors pel procediment humit o sec segons el cas. Després aprenen a conservar-les fins que toqui sembrar-les. Els alumnes sembren una de les llavors i aprenen a cuidar-la fins la germinació i el trasplant.

tallers nens

El jardí de les aromàtiques i medicinals

Taller a l’aula i al pati de l’escola.

Destinat a: Cicle mitjà i superior. ESO

Durada: 1 – 2h

Descripció: Quines herbes tenim a l’abast? Per a què serveixen? Com es conreen? Aquest taller ofereix la possibilitat de conèixer les plantes a través del seu cultiu i la cura de les plantes. Hi ha l’opció o bé de plantar un jardí d’herbes en un espai de l’escola a determinar, o bé de fer sembra i trasplantaments a l’aula.

 

Véns a l’hort?

Taller a l’aula i al pati. Adaptable

Durada: a concretar

Descripció: Engegar un projecte d’hort al pati de l’escola. O bé un taller puntual en una temàtica concreta de l’hort.

 

 

actualitzat: 03 març, 2014